050-3094444

reviews 4.8 / 5

Jachthaven Zuidwesthoek

Varen door Groningen vaarboek

Dat de provincie Groningen prachtige natuur, schilderachtige dorpjes en een historische hoofdstad heeft, is bekend. Maar er is meer in Groningen, veel meer! En de mooiste manier om dát te ontdekken is per boot. Want wist je dat Groningen ruim 850 kilometer aan waterwegen kent? ‘Van Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan ’t Wad…’, zoals de eerste regel van het Gronings volkslied zo mooi omschrijft!

De HISWA Vereniging en twaalf enthousiaste watersportondernemers hebben de handen ineen geslagen om de provincie Groningen op de kaart te zetten als vaarbestemming. In samenwerking met AbelLeisure zijn hieruit zijn acht meerdaagse vaarroutes ontwikkeld, die sfeervol worden weergegeven in een fotorijk boek. Hierin vind je per route ook een aantal tips om Groningen te voet of per fiets verder te ontdekken.

Vaarboek

Het vaarboek begeleid en informeert u tijdens de vaarroute over de omgeving.In het vaarboek vind je per route ook een aantal tips om Groningen te voet of per fiets verder te ontdekken. Zo wordt je verblijf in Groningen nóg leuker! Dit vaarboek is verkrijgbaar bij deze jachthaven.

Routes voor op je smartphone

Alle acht vaarroutes zijn verkrijgbaar in de RoutAbel app, die je navigeert en je onderweg bijzondere verhalen vertelt. Verhalen over eeuwenoude vestingsteden, de veenkoloniënof de strijd tegen het water. En je krijgt tips: waar kun je afmeren, welke brug moet je zelf bedienen en waar is het leukste terras? De RoutAbel app download je gratis in de appstores van Apple of Google.

voorzijde boekkaart routegroningen

Varen door Groningen is een samenwerking van HISWA Vereniging, Marketing Groningen, Routebureau Groningen, AbelLeisure en elf jachthavens. Mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van Provincie Groningen.

Opnieuw een Polyvalkje gehuurd. Fijne service, goed onderhouden boot. Sanitair aanwezig. Alles schoon en goed bereikbaar. Zeker weer een herhaling.

--  Ewoud Plante

Kajak gehuurd voor een uurtje. Prima geregeld. Door een misverstand was ik de contant betaalde borg vergeten op te halen. Ik werd gebeld en ze hebben het keurig netjes overgemaakt.

--  Ietje Penninga

Mooi, zonnig en rustig prachtig uit zicht over het meer !

--  Harko Smidt