050-3094444

reviews 4.8 / 5

Jachthaven Zuidwesthoek

Takelschema Voorjaar 2024

Download het Takelschema voor het voorjaar door op de button te klikken en de pdf te downloaden. Vergeet daarnaast niet de aandachtspunten hieronder door te lezen. Hierin staan een aantal belangrijke mededelingen.

Anders dan in het najaar waarbij u zelf een takeldatum kunt bepalen word de takeldatum in het voorjaar vastgesteld door de jachthaven. Door de positionering van de boten gaan de boten op volgorde te water. Mocht het toch voorkomen dat uw boot nog niet te water kan, dan vragen wij een kleine vergoeding van € 15,- incl. btw voor het verplaatsen van uw boot.

 

U kunt hier het takelschema downloaden

Laatst gewijzigd 19-03-2024

 


Aandachtspunten takelperiode

 

Boot takel-klaar maken

Wilt u ervoor zorgen dat uw boot takel klaar is op de vastgestelde datum? Dit houdt in: dekzeil verwijderen, landvasten en stootwillen klaarleggen en, indien nodig, uw boot leeg hozen.

Mocht uw boot op de geplande tijd niet takel klaar zijn, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de benodigde werkzaamheden tegen een uurtarief van € 65,- uit te voeren.

 

Motoronderhoud en extra werkzaamheden

Als u op het winterstallingsformulier heeft aangegeven dat er onderhoud of extra werkzaamheden uitgevoerd moeten worden aan de motor en / of boot, houdt er dan rekening mee dat de boot niet direct klaar zal zijn op het aangegeven tijdstip in het takelschema.

Dit geldt onder andere voor:

 

Wilt u zelf werkzaamheden aan de boot verrichten?

Wilt u zelf werkzaamheden aan de boot laten verrichten of wilt u werkzaamheden laten uitvoeren door een extern bedrijf? Neem dan eerst contact op met het havenkantoor om de mogelijkheden/aandachtspunten te bespreken.

 

Niet aanwezig bij het takelen?

Als u zelf niet aanwezig kunt zijn bij het takelen, dan vragen wij u om dit voor 30 maart te melden. Na het ter water laten meren wij uw boot af bij de botenlift. Wij willen u vragen om uw boot binnen 2 dagen na de tewaterlating over te varen naar uw ligplaats. 

 

Boot nog niet te water?

Kan uw boot niet op de ingeplande dag te water? Meld dit dan voor 29 maart op het havenkantoor. Mocht het daardoor voorkomen dat wij uw boot tussentijds moeten verplaatsen omdat uw boot voor een andere boot staat, dan zult u rekening moeten houden met eenmalige verplaatsingskosten van € 15,-.

 

Geen winterstalling, wel een zomer ligplaats?

Maakt u geen gebruik van onze winterstalling? Dan is het al mogelijk om vanaf 15 april u boot af te meren in uw box. Zorgt u ervoor dat uw boot in de juiste box afmeert? Dat voorkomt veel ongemak voor andere ligplaatshouders. Uw boxnummer kunt u terugvinden op uw zomerfactuur.

 

Geen zomer ligplaats?

Heeft u geen ligplaats voor de aankomende zomerperiode in onze jachthaven? Dan verzoeken wij u om uw boot binnen 2 dagen na de tewaterlating over te varen.

 

Werkplek huren?

Vanaf 4 mei aanstaande kunt u ook een overdekte werkplek huren. De kosten daarvan bedragen € 5,- per m² boot per week (inclusief elektra). Op het havenkantoor kunt u naar de beschikbaarheid informeren. 

 

Opzegging ligplaats zomerseizoen 2024

Zoals in het najaar gecommuniceerd via onze winterbrief is het voor dit seizoen niet meer mogelijk om op te zeggen, dit was mogelijk tot 15 januari zoals omschreven staat in onze algemene voorwaarden. De nu binnenkomende opzeggingen gelden voor het zomerseizoen van 2025. 

Opnieuw een Polyvalkje gehuurd. Fijne service, goed onderhouden boot. Sanitair aanwezig. Alles schoon en goed bereikbaar. Zeker weer een herhaling.

--  Ewoud Plante

Kajak gehuurd voor een uurtje. Prima geregeld. Door een misverstand was ik de contant betaalde borg vergeten op te halen. Ik werd gebeld en ze hebben het keurig netjes overgemaakt.

--  Ietje Penninga

Mooi, zonnig en rustig prachtig uit zicht over het meer !

--  Harko Smidt