050-3094444

Jachthaven Zuidwesthoek

Takelschema Voorjaar 2022

Download het Takelschema voor het voorjaar 2022 door op de button te klikken en de pdf te downloaden. Vergeet daarnaast niet de aandachtspunten hieronder door te lezen. Hierin staan een aantal belangrijke mededelingen.

Anders dan in het najaar waarbij u zelf een takeldatum kunt bepalen word de takeldatum in het voorjaar vastgesteld door de jachthaven. Door de positionering van de boten gaan de boten op volgorde te water. Mocht het toch voorkomen dat uw boot nog niet te water kan, dan vragen wij een kleine vergoeding voor het verplaatsen van uw boot. Dit bedrag bedraagt € 15,- incl. btw.

Download hier het takelschema

Laatst gewijzigd 21-03-2022

 


Aandachtspunten takelperiode

 

Boot takel-klaar maken

Wilt u ervoor zorgen dat uw boot takel klaar is op de vastgestelde datum? Dit houdt in: dekzeil verwijderen, landvasten en stootwillen klaarleggen en, indien nodig, uw boot leeg hozen.

Mocht uw boot op de geplande dag niet takel klaar zijn, dan zijn wij helaas genoodzaakt om zelf de werkzaamheden tegen een uurtarief van € 60,- uit te voeren.

 

Onderhoud en extra werkzaamheden

Als u op het winterstallingsformulier heeft aangegeven dat er onderhoud of extra werkzaamheden uitgevoerd moeten worden aan de motor en / of boot, houdt er dan rekening mee dat de boot niet direct klaar zal zijn op het aangegeven tijdstip in het takelschema.

Dit geldt onder andere voor:

 

Niet aanwezig bij het takelen?

Als u zelf niet aanwezig kunt zijn bij het takelen, dan vragen wij u om dit voor 1 april te melden. Na het ter water laten meren wij uw boot af bij de botenlift. Wij willen u vragen om uw boot binnen 2 dagen na de tewaterlating over te varen naar uw ligplaats. 

 

Boot nog niet te water?

Kan uw boot niet op de ingeplande dag te water? Meld dit dan voor 1 april op het havenkantoor. Mocht het daardoor voorkomen dat wij uw boot tussentijds moeten verplaatsen omdat uw boot voor een andere boot staat, dan zult u rekening moeten houden met eenmalige verplaatsingskosten van € 15,-.

 

Geen winterstalling, wel een zomer ligplaats?

Maakt u geen gebruik van onze winterstalling? Dan is het al mogelijk om vanaf 15 april u boot af te meren in uw box. Zorgt u ervoor dat uw boot in de juiste box afmeert? Dat voorkomt veel ongemak voor andere ligplaatshouders. Uw boxnummer kunt u terugvinden op uw zomerfactuur.

 

Geen zomer ligplaats?

Heeft u geen ligplaats voor de aankomende zomerperiode in onze jachthaven? Dan verzoeken wij u om uw boot binnen 2 dagen na de tewaterlating over te varen.

 

Werkplek huren?

Vanaf 4 mei aanstaande kunt u ook een overdekte werkplek huren. De kosten daarvan bedragen € 5,- per m² boot per week (inclusief elektra). Op het havenkantoor kunt u naar de beschikbaarheid informeren. 

 

Opzegging ligplaats zomerseizoen 2022

Zoals in het najaar gecommuniceerd via onze winterbrief is het voor dit seizoen niet meer mogelijk om op te zeggen, dit was mogelijk tot 15 januari zoals omschreven staat in onze algemene voorwaarden. De nu binnenkomende opzeggingen gelden voor het zomerseizoen van 2023. 

 
"Bedrijfszeilen, dat is pas mooi!"

-Pieter